Historien om slots

Är du en flitig användare av slotmaskiner? I sådana fall kanske du vill veta mer om hur maskinerna uppkommit och hur de utvecklats genom åren. Slotmaskinerna har nämligen utvecklats flera gånger sedan de första maskinisterna gjorde skisser på de maskiner som idag finns runtom i hela världen.

Slotmaskinerna och deras spridning

År 1891 kom den enarmade banditen. Denna slotmaskin konstruerades av två män vid namn Sittman och Pitt. Denna maskin fanns i början bara på olika barer där den snabbt blev mycket populär. Vinsten på den tiden utgjordes inte i pengar, istället kunde man exempelvis vinna cigaretter eller gratis öl. På den tiden kallades maskinerna för "myntöppningsmaskin", vilket syftade på vinsterna. Många ansåg att det var folk med kriminell bakgrund som använde sig av spelen. Därför blev slotmaskinernas rykte en aning mörkt.

Spelare började så småningom även misstänka att maskinerna inte delade ut några vinster utan att de istället bara tog alla pengar. Detta gjorde att människor började se ner på andra personer som spelade på slots där vinsten var pengar.

Några år senare, nämligen 1895 kom en man vid namn Charles Fey att förändra spelmaskinerna för en lång tid framöver. Fey var maskinist och hade som dröm att kunna försörja sig på att bygga dessa maskiner. Han skapade sloten vid namn "Liberty bell", och han var även den som införde att tre hjul i rad ger vinst eller förlust. Denna maskin blev också populär på barer, men till skillnad från de tidigare slotmaskinerna spred sig Feys maskiner snabbt över Amerika. Snart kunde man hitta slotmaskiner på bowlinghallar, salonger, restauranger… utbudet av maskinerna blev allt större och de fanns nästan överallt.

Maskiner anpassade för alla

Fey förändrade spelmaskinerna för alltid. Hans tankar var mycket större än Sittman och Pitts. De ville bara skapa ett roligt spel medan Fey hade mycket större tankar än så. Hans slotmaskiner spreds snabbt och blev mycket omtyckta. Slotmaskinerna blev inspiration till andra spel och inte enbart för hasardspel.

Nu kunde barn insätta en krona i maskinerna för att sedan se hjulen snurra. När de stannade kunde barnen se vilket sorts godis eller annat de skulle få. Dessa var enkla spel som utdelade vinst varje gång. Med andra ord började alltså maskiner skapas för att kunna passa alla; både barn och vuxna. Många olika typer av maskiner byggdes och snart var hasardspel någonting de flesta kände till.

Framtida utveckling

Allt eftersom åren gick började utvecklingen återigen att ta fart. Den tidigare enarmade banditen och dess enda spak ersattes nu med en knapp. Hjulen försvann och är idag helt automatiska. Idag finns dessutom datastyra slots. Internet har tagit över en stor del av casinospelen och utbudet online vad gäller slots är enormt. Allt fler detaljer, häftigare layout, ljudeffekter och så vidare har tillkommit.

Allt eftersom maskinerna utvecklats mer försvann det dåliga ryktet om att maskinerna stal dina pengar. Nu hade man nämligen infört allt mer pålitliga slumpgeneratorer och detta fick människor att börja lita på maskinerna. Detta ledde till att många fler människor började spela på maskinerna och de negativa tankarna försvann. Man insåg att slotmaskinerna visst gav ut vinster.