Dr. Jekyll and Mr. Hyde – spänning och mysterier

Givetvis är det spelbolaget Betsoft som ligger bakom den senaste slotversionen av Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Spelautomaten lanserades för drygt två år sedan, i augusti 2014, och har sedan dess kommit att bli en populär slot som faller in under temat spänning och mysterier. Historien till spelet grundar sig på boken med samma titel, som skrevs av författaren Robert Louis Stevenson. Boken blev en succé och sedan den gick i tryck har ett antal föreställningar och filmer skapats med samma handling. Huvudkaraktären är Dr. Jekyll som är en inflytelsesrik doktor som lyckas uppfinna en magisk trolldryck, som leder till att han transformeras till en ond man med sämre personlighetsdrag vid namn Mr. Hyde. Betsofts version av berättelsen är inte bara lyckad, den är även nyskapande och full av mysterier!

Videosloten utan dess like

Spelbolaget har vid tillverkningen av spelautomaten fokuserat mycket på grafik och design, vilket gör att Dr. Jekyll and Mr. Hyde närmast kan liknas vid ett noggrant utformat dataspel. Den galne doktorn syns mestadels av tiden på skärmen, medan han går runt och kokar ihop sina magiska brygder. Ingen spelare kan undgå att se att mycket fokus har legat på både design och animation, då sloten verkligen är ett mästerverk. Varje enskild symbol har en tillhörande minivideo om du som spelare skulle gå med vinst, vilket är ytterligare en bidragande orsak till att det är en spelautomat med extremt välgjorda effekter.

Vad går Dr. Jekyll and Mr. Hyde ut på?

Bakgrunden på spelautomaten består av den galne doktorns eget hus och det är även där de olika hjulen är placerade. Alla spelets ikoner symboliserar något från författarens ursprungshistoria och vanligt förekommande föremål och personer i spelet är bland annat glasflaskan med den magiska brygden, poliser, doktorn själv samt hans onde tvilling. Att spelbolaget valde att strunta i de klassiska slotsymbolerna ökar bara spelets status och är något som hittills har uppskattats av användarna.

Flera chanser till spännande bonusspel

Givetvis finns det även chanser till bonusar eller andra specialfunktioner i spelet. Spelautomaten erbjuder till exempel en röd mätare och när den blir full, resulterar det i gratissnurr för spelaren. Vidare kan det också dyka upp flaskor med rött innehåll i på hjulen, vilka är de som leder till att den röda mätaren successivt fylls. En full mätare motsvarar hundra flaskor med den magiska brygden, varpå gratissnurren delas ut.

I sloten Dr. Jekyll and Mr. Hyde finns det ytterligare en chans till bonus. Det sker om du lyckas få en symbol av huvudkaraktären på hjul nummer tre, samtidigt som en blå brygd ska finnas på hjul nummer två och fyra. Skulle detta ske, multiplicerar sig insatsen och vinsten blir betydligt högre. Det finns olika steg i multipliceringen, där tjugo gånger insatsen är det högsta möjliga resultatet. Då visas en liten videosnutt av den onde Mr. Hyde och man ser för första gången hans rysliga ögon.

Andra symboler och specialfunktioner

Förutom chanserna till bonusspel, finns det givetvis symboler som är extra tursamma att få. Två av dem är symbolerna föreställande någon av doktorns två personligheter, som kan leda till flera tusen spelmynt i vinst. Vidare finns de klassiska wild-symbolerna och free spinsen även med i denna slot, och dessutom andra typer av mindre bonusar som till exempel frenzy bonus och wild Hydes.

Sammanfattningsvis är sloten ett riktigt mästerverk, både ur ett grafiskt och ur ett spelmässigt perspektiv. Konceptet mixar klassiskt och gammalt på ett unikt sätt, samtidigt som spelaren har många chanser till vinst.