Reel Spinner free spins

Reel Spinner är en spelautomat från Microgaming som lanserades i juni 2016. Den har ett rätt så originellt och nytt tema som bara har använts några få gånger tidigare, nämligen fiske. I denna slot beger man sig ut till havs under bonusrundan på jakt efter konungen över havet, som varken heter Poseidon eller Triton, utan Blue Marlin. I jakten på honom kan man vinna fina priser, så på med sjömansdräkten och börja spela!

Design och symboler

Slotens design och symboler är självklart baserade på havet och saker man associerar med just fiske, och det går att hitta tonfisk, flygfisk, wahoo och barracuda om man kan sina fiskar. Man kan även se bland annat fiskebåtar, en kompass och fiskerullar under spelets gång. Grafiken är både klar och rik när det gäller animationer, och musiken är passande och sätter stämningen. Själva bakgrunden består av hav och himmel, och man kan ju inget annat än att älska hela upplägget. Denna färgglada slot är en av de mest älskade slots med fisketema, så om man gillar äventyrliga spelautomater som både ser roliga ut och är roliga att spela så kommer man nog att tycka om denna. Dessutom så skadar det ju inte att man kan vinna en massa pengar.

Free spins

Det finns givetvis en free spins-runda i Reel Spinner. Free spins betyder gratissnurr, vilket innebär att man får spela utan att slösa några egna pengar, vilket är bra om man inte lyckas vinna något. Det är ju alltid tråkigt att förbli tomhänt, men när man åtminstone inte har spenderat en enda krona så känns det i alla fall lite bättre. Förhoppningsvis så vinner man dock. Att vinna är alltid kul.

För att få igång free spins-rundan så behöver man först och främst få upp tre stycken scatters, vilket är symbolen som ser ut som en hoppande fisk som har texten "scatter" på. När man sedan har tagit sig till rundan så kan man se att det finns olika steg. Det första steget är att man ska välja en av de sex stycken fiskebåtar som finns. Varje båt representerar nämligen ett antal gratissnurr som man kan få. Det maximala antalet är 20 stycken free spins, så har man tur får man båten med just det.

Det andra steget handlar om att snurra på en stor fiskerulle som dyker upp efter att man har seglat ut till havs med sin valda båt. Denna rulle kommer då att visa en multiplikator av vinsten, och som högst kan man få 5 gånger pengarna.

Det tredje och sista steget är själva free spins-rundan, och man kommer snabbt att märka att spelplanen ser annorlunda ut i jämförelse med innan. Med hjälp av stacked wilds-funktionen så kan man få riktigt fina vinster. Man har möjligheten att vinna 10 000 gånger sin insats, och om man har en stor insats och sedan lyckas multiplicera det med 5 i multiplikatorn så kan man kamma hem rejäla priser. Reel Spinner är inte snåla med sina free spins, det är en sak som är säker.